Treball en xarxa

Principis generals. Entitats que hi estan col·laborant. Programes i Banc d’Aliments. Suport que del Rebost a d’altres entitats. Gestió d’excedents.

Una gestió eficaç de tots els excedents alimentaris generats pel barri (mercats, supermercats, botigues, empreses,  restaurants, menjadors escolars i altres) és un objectiu prou important en sí mateix, tant pel seu aprofitament al barri com per la possible redistribució a altres districtes. Amb una bona coordinació entre ajuntaments i entitats esdevindria possible evolucionar del concepte de “Comerç solidari” al de “Districte solidari”.

El nostre rebost, a més d’atendre als nostres usuari/es també distribueix els seus excedents quan es produeixen a altres entitats de Gràcia i de la resta de la ciutat. Si ets una entitat i et pot interessar rebre aquest excedent, avisa’ns!

El Rebost Solidari de Gràcia és entitat distribuïdora del Banc d’Aliments en els seus programes de Sec, SERMA (fruita i verdura fresca), Xarxa de Fred (productes congelats i refrigerats) i FEGA (productes rebuts de la UE).

També busquem la complicitat amb altres entitats del barri per organitzar dinars solidaris i/o campanyes de recapte.

En aquest sentit estem molt satisfetes de la resposta veïnal. Cada cop són més les persones que ens vénen al Rebost a fer donacions d’aliments o que fan petites donacions econòmiques mitjançant el compte bancari del Rebost.

Durant aquests mesos també hem rebut aliments de moltes iniciatives que de forma espontània s’han anat generant al voltant del Rebost.

A continuació un resum d’algunes entitats que ens estan donant suport.

i també algunes empreses:

facebook